Kashima no Tachi

Kashima no Tachi är sannolikt de tidigast äldst bevarade kenjutsuteknikerna (ca 1600 år sedan), det som blev grunden till många senare skolor. Kashima no Tachi kan översättas till ”Kashima’s Svärd”.

Troligtvis grundades den runt år 340 e.Kr. av Kuni Nazuma Hito, i närheten av templet
Kashima Jingu. Ursprungligen användes det raka dubbeleggade svärdet, tsurugi. Fäktningsmetoden överfördes av prästerna i Kashima-helgedomen. Basen är tekniker ämnade för strid i full rustning.

Många anser att Kashima no Tachi är den egentliga grunden till det som skulle bli stilen, Kashima Shinto Ryu, grundad av Tsukahara Bokuden (1489-1571).

Vilken skola som är äldst är ju alltid en tolkningsfråga, som ofta får baseras på en ibland bristande dokumentation, legender och sägner. Detta gäller också själva träningen. Många kata inom en del koryu är ibland inget som har skapats av grundaren, utan är ibland betydligt senare tillagda tolkningar.

Ibland kan man diskutera om inte de första svärdsteknikerna återfinns i olika svärdsdanser, kenbu. Tsurugi no Mai är troligen den nu äldst kända svärdsdansen, från ca 430 år e.Kr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s