Om vårt Dokan Självskydd-Goshin Jutsu-Taiho Jutsu

Vi tränar Dokan Självskydd-Goshin Jutsu-Taiho Jutsu, som ett subsystem till Dokan Ryu Ju Jutsu. I det rena självskyddet tränar i vanliga (civila) träningskläder utan något graderingssystem. Träningen sker utifrån olika scenarion i kurs (moduler)-eller seminarieform. Ett enkelt Självskydd- och Ingripandesystem i moduler, som bygger på enkla tekniker.

Vi är med vår Goshin Jutsu medlemmar i Kokusai Nihon Bujutsu Kenshusho
(Japan/Spanien), World Goshin Jutsu Federation och Goshin Jutsu International.

Med vår Taiho Jutsu är vi medlemmar i US Taiho Jutsu och Edo Machi-kata Taiho Jutsu. Vi är också medlemmar i World Combatives Federation.

Vad är det för skillnader?

Självskydd är allt Du gör för att skydda Dig mot hot och olika angrepp.

Självförsvar-Goshin Jutsu, är den tekniska aspekten. Förenklat så är självskydd det man gör för att undvika att själv bli angripen medan självförsvar är det man gör när man har blivit angripen.

Taiho Jutsu översätts ofta till arresteringsteknik. Ingripandeteknik beskriver kanske på ett mer modernt sätt vad det handlar om!

Combatives är en annan benämning som man ibland stöter på. Combatives är egentligen moderna tekniker med basen i ett militärt handgemäng (hand to hand combat), dvs militära närstridstekniker. Förvisso byggdes många av dessa program upp och baserades på tekniker från olika Budoarter och Martial Arts (Japan, Korea, Kina, Filippinerna osv).

Grundidén och syftet med Combatives är ju dock en helt annan. Här skall Du på rätt så kort tid lära soldater, några få enkla effektiva tekniker, tekniker vars ända syfte är att kunna överleva i strid med. Programmet blir ju ett helt annat, då det här är enbart krigets lagar som gäller och inte någon civil nödvärnsrätt eller polisiär laga befogenhet.

Vi är medlemmar i flera förbund och har under åren haft förmånen att få tillgång till flera samarbetspartners.

Våra instruktörer är certifierade av Dokan Ryu Ju Jutsu, Kokusai Nihon Budō Kenshusho, World Goshin Jutsu Federation, US Taiho Jutsu, Goshin Jutsu International, World Combatives Federation och Edo Machi-kata Taihojutsu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s