En spark som sannolikt förekommer i de flesta kampsystem. Något som kanske ofta glöms av är att den även är en atemiwaza inom KodokanJudo (då är målet ofta motståndarens knäled). Vi tränar Ushirogeri:
• till 1 Kyu brunt bälte Dokan Ryu Ju Jutsu & Sport Ju Jutsu
• som en atemiwaza inom Kodokan Judo till högre Dangrader
• till 2 Dan svart bälte Kano Ryu Nihon Jujutsu
• till 5 Kyu grönt bälte Karate Jutsu
• till 6 Gup blått bälte Jidokwan Taekwondo. På koreanska heter tekniken Dwit Chagi.
Utförande: Ta ett översteg och vänd 180º, lyft Ditt upp Ditt knä framåt. Sparka rakt bakåt och titta över axeln. Du träffar med hälens trampdyna (kakato). Ushirogeri går att använda i långa kombinationstekniker eller som en kort snabb kontringsteknik.
Publicerad av Pavel Antonsson, Shihan & Chief Instructor
Jag har tränat Budo & Kampsport sedan år 1981 och har varit aktiv instruktör sedan 1984. Jag grundade Dokan Dojo (Honbu Dojo) i Göteborg år 1987. Började 1981 med Ju Jutsu och sedan rullade det på med Judo och Taekwondo. I perioder har det också blev en del Karate och vapenträning. Har alltid varit en allätare.
År 2000 grundade jag Dokan Ryu Ju Jutsu, en stil som förutom självförsvar är mycket inriktad på Fighting och Sport Ju Jutsu, både poäng och fullkontakt. Idag är jag graderad 7 Dan Kyoshi Ju Jutsu, 7 Dan Kyoshi H.C Gendai Goshin Jutsu, 5 Dan Taijutsu, 4 Dan WTF Taekwondo, 2 Dan Kodokan Judo, Shoden Ho Miura Ryu, innehåller grader i Karate och Shodan i Toyama Ryu Morinaga Ha Iaijutsu.
I år blev min bok "Dokan Ryu Ju Jutsu & Budo Densho" klar, efter några års arbete.
Jag arbetar annars som ortoped, med framförallt inriktning Barnortopedi.
På den här bloggen skall jag försöka förmedla mina kunskaper, erfarenheter och åsikter om Budo & Kampsport.
Visa alla inlägg av Pavel Antonsson, Shihan & Chief Instructor